stikstofberekenen.nl hedgehogcompany stikstofberekening.nl stikstofuitstoot PAS programma aanpak stikstof AERIUS calculator Natura2000 bouwvergunning bouwplaats stikstof bestemmingsplan

Hoe de belastingbetaler de sjaak is door het huidige stikstofbeleid

In de radio-uitzending van 17 januari van de KRO-NCRV wordt het huidige stikstofbeleid in Nederland goed uiteengezet. Maar bovenal wordt er sterke kritiek gegeven op het huidige beleid van minister Schouten. De boodschap is duidelijk: ze heeft haar opvolger een molensteen om de nek gehangen en de belastingbetaler is de sjaak.

In het huidig stikstofbeleid zijn de #stikstof vergunningen van boeren verhandelbaar gemaakt. Deze verhandeling komt voort uit het zogeheten extern salderen waarbij partijen met een stikstofprobleem een tijdelijke vergunning van een boer kunnen leasen. Een vergunning kostte vrijwel niks, nu hebben deze een totale waarde van 8 miljard…(!)

Wanneer de opvolger van Schouten de stikstofcrisis daadwerkelijker moet aanpakken, dienen vergunningen van boerderijen opgekocht te worden. De ‘prijs’ om deze op te kopen is geëxplodeerd en wie betaalt er straks? Juist, de belastingbetaler.

Sowieso verdient het opkoopbeleid nog een debat in de kamer. Als een bakker stopt met zijn bakkerij omdat er te veel van zijn in de straat, ligt er toch ook geen zak geld van de overheid klaar?

Wil je meer weten over ons werk? Neem contact op .

AERIUS berekening aanvragen